Zo werkt dat

07 mrt Zo werkt dat

Poehee..! Ondernemen vanuit je gevoel. Het is makkelijk gezegd maar men wat is het een uitdaging. Gisteren checkte ik even in bij mezelf voordat ik zou beginnen met werken. De afgelopen week was het carnaval hier in het zuiden en de kinderen waren vrij.
Ik heb niks van mijn to-do lijst gedaan. En daar was ik gefrustreerd en onrustig van.
Plan: deze week kinderen weer naar school en dan ga ik lekker gassen. Goed plan vond ik zelf. (;

Maandagochtend. Voor dat ik zou beginnen; even rustig zitten en voelen: wat kan ik vandaag brengen aan mijn klanten? Waar heb ik behoefte aan? Wat is de volgende logische stap?
Het antwoord was luid en duidelijk voelbaar: R U S T
Get.Ver.Demme!
Daar was mijn hoofd het nou he-le-maal niet mee eens. Er kwamen meteen allerlei gedachten: “Je hebt nog zoveel te doen! Dit is uitstel/ vlucht gedrag. Watje! Hoe kun je nu moe zijn na een wellnes weekend??!! Als je succesvol wil zijn moet je hard werken.” Blah. Blah. Blah. Nog véél meer van dit soort gedachtes en overtuigingen streden om voorrang.
Ik werd er verdrietig van. Toch nam ik het besluit om niet naar het getetter te luisteren. In plaats daar van heb ik rust genomen. En dat was zooo moeilijk. Er was zoveel oordeel op mezelf. Pfff

In het verlof dat ik mezelf gaf heb ik die ochtend rustig het huis opgeruimd. Met een muziekje erbij en een kop thee. ’s Middags deed ik een meditatie waarin ik in gesprek ging met mijn E-team. Ik trok daarna een kaart. Boodschap: ‘Neem vandaag rust en zorg goed voor jezelf.’ (Ze zijn zo lekker duidelijk dat E-team. Heerlijk) Ik kon me wat meer overgeven aan ontspanning. Ik heb het die middag rustig aan gedaan en mijn laptop niet aangeraakt. En weet je wat er gebeurde?!?! De eerste inschrijving van project CUT THE CRAP kwam binnen!!
Ik had hem globaal verteld waar het traject over zou gaan. (En ik vergat de helft te vertellen) Hij luisterde en zei: “kan ik me inschrijven?!?” Zonder de data te weten (die moet ik nog inplannen), de locatie, de prijs, het exacte programma. Gewoon omdat hij voelde dat het goed was. Hij voelde dat hij erbij wilde zijn.

Ondernemen vanuit mijn gevoel heeft me een heerlijke ontspannen en vruchtbare dag opgeleverd. Dat zijn de vruchten. Ik wil namelijk genieten van het proces. Ik heb wel een doel. Maar als ik dat doel behaald heb is er heel even een moment van genieten en dan is er weer een ander doel.
Mezelf toe staan om genieten van de weg er naar toe geeft me de ruimte om te voelen dat het NU al goed is. Precies zoals het is.
En wat is het fijn om te voelen dat je geleid wordt. Ik heb weer ervaren hoe spannend het kan zijn om me over te geven. Want dat is wat er van je gevraagd wordt. Overgave. Je voelt alleen wat de eerste stap is. En wat daarna komt weet je niet.. Scary shit voor een controle freak. Maar daarmee geef je wel ruimte aan de steun die er vanuit het universum is. The universe has got your back. (Gaaf boek van Gabriëlle Bernstein)

Je hogere zelf communiceert via je gevoel met jou. En als je daar naar luistert zul je ontdekken dat er mogelijkheden zijn waar jij nog niet eens aan gedacht had. Je gaat ervaren dat er overvloed is. JA die is er ook voor jou.

Dit is waar project CUT THE CRAP over gaat. Een traject waarin je leert ondernemen vanuit je intuïtie, je stapt in je grootsheid, je schakelt je E-team in, laat blokkades los en je laat vreugde je leidraad zijn om dat, wat jij goed kan, in de wereld te zetten EN er hartstikke succesvol mee te zijn.

Uitgerust, dankbaar en enthousiast aan het werk vandaag. Ik ga die Salespage maar eens af maken en data prikken. (;

JUST B
Cut the crap
Shine your light