Angst is een goede raadgever

20 dec Angst is een goede raadgever

Afgelopen week was ik aan het dubben: zal ik die training gaan doen of niet? Ik ben erg nieuwsgierig naar deze training. En het ligt op een vlak waar ik wel voel dat ik een en ander te leren heb.
Maar wat weerhoudt me dan?

Het antwoord is: Angst.
Deze training is WAY out of my comfort zone. Ik vind het heel spannend. En ik bibber al bij de gedachte aan wat er van me gevraagd gaat worden. Wil ik mezelf zó blootgeven? Kan ik dat wel?

Ik heb me ingeschreven voor de training. Here is why…
Omdat ik inmiddels heb geleerd dat de mooiste schatten buiten mijn comfort zone liggen. Daar waar ik mezelf uitdaag, mezelf op glad ijs begeef, de onzekerheid op voel komen, ik een beetje bang ben… Daar liggen de kansen om mezelf te ontwikkelen.

This is the deal: Gaan voor wat belangrijk voor je is, ondanks angst en onzekerheid.
Of zoals John Wayne zei: Moed hebben is doodsbang zijn en toch je paard zadelen.
Het heeft geen zin om te wachten totdat de angst weg is en dan te gaan. Want dat gebeurt namelijk niet. Er zullen altijd stemmetjes in je hoofd zijn die zeggen dat je het niet kunt of dat je het niet waard bent, of dat het nu niet de goede tijd is, of…. (Vul maar in, wat zijn jouw excuses?)

Do something every day that scares you, ik kan het je van harte aanbevelen. En dat hoeven niet meteen de grootste dingen te zijn. Begin klein en rek zo stapje voor stapje je comfortzone uit. Op die manier wordt de ruimte waarin je je lekker voelt steeds groter. Met andere woorden: je leven wordt veelzijdiger, kleurrijker, SAPPIGER.

Angst is in de loop der jaren mijn vriend geworden: Als ik merk dat ik iets spannend vind, is mijn interesse meteen gewekt. Want daarbuiten, buiten de grenzen van wat ik ken en wat ik comfortabel vind… That’s where the magic happens.

JUST B